Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 augustus 2017 12:56

FBI start onderzoek naar rellen Charlottesville

De FBI begint samen met de politie van de staat Virginia een officieel onderzoek naar de rellen van afgelopen dagen in het Amerikaanse Charlottesville. Daarbij viel een dode en raakten meer dan dertig mensen gewond.

De politie heeft vier mensen aangehouden, waaronder de 20-jarige James Alex Fields uit Ohio. Hij is aangeklaagd voor moord. De politie verdenkt hem van het doden van een demonstrant en vijfvoudige poging tot doodslag door met zijn auto op een groep mensen in te rijden. 

 

ZIE OOK: Moeder bestuurder Charlottesville: 'Ik zei nog dat hij voorzichtig moest zijn'

De onlusten hebben de Amerikaanse president Trump met de eerste nationale crisis tijdens zijn ambt opgezadeld, schrijven Amerikaanse media. Vriend en vijand beklaagden zich over de lauwe reactie van de president via Twitter. Hij noemde extreemrechtse groeperingen, die bij de protesten waren betrokken, niet bij naam. Onder meer leden uit zijn eigen partij reageerden fel.

"Mr. de president - we moeten het kwaad bij zijn naam noemen", liet de Republikeinse senator Cory Gardner weten. En volgens senator Marco Rubio is het 'heel belangrijk voor het land' dat de president 'gebeurtenissen omschrijft zoals ze zijn, een terreuraanval door #blankenationalisten'.

Helikopter

Het onderzoek van de FBI richt zich ook op het neerstorten van een politiehelikopter tijdens de demonstratie. Bij die crash kwamen gisteren twee politieagenten om het leven.

Vooralsnog gaat men uit van een noodlottig ongeval.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws