Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 april 2018 09:05

Eerdmans wordt niet opnieuw wethouder in Rotterdam

Zijn partij werd, ondanks een verlies van drie zetels, de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Toch keert partijleider Joost Eerdmans niet terug als wethouder, mocht Leefbaar Rotterdam opnieuw deel uit gaan maken van het college.

Dat zegt Eerdmans in een interview met het AD. "Na vier, vijf jaar begint het bij mij te kriebelen." Eerdmans is in mei vier jaar wethouder in Rotterdam. Daarvoor was hij het ook al vijf jaar in Cappelle aan den IJssel. Het is een geweldige baan, maar 'het slokt je ook op', zegt hij tegen de krant.

Stroef

Hij gaat daarom door als fractievoorzitter. "Ik blijf dus in de Rotterdamse politiek, daar waar ik verkozen ben: in de gemeenteraad." Hij zegt dat zijn besluit niets te maken heeft met de coalitie-onderhandelingen die nogal stroef verlopen.

Leefbaar Rotterdam is met elf zetels de grootste partij in de Maasstad en liet afgelopen week weten in te zetten op een brede coalitie die een ruime meerderheid heeft. Eerdmans denkt daarbij aan samenwerking met VVD, D66, PvdA en GroenLinks. 

Leefbaar Rotterdam werd op 21 maart de grootste partij in Rotterdam

'Ik ben beretrots', zei Joost Eerdmans daarover.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws