Prinsjesdagstukken gelekt

Minister Schultz: Frits Wester had strategie eerder dan ik

13 september 2015 10:59 Aangepast: 13 september 2015 11:13
Beeld © ANP

Onze politiek verslaggever Frits Wester wist eerder wat minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) namens haar ministerie gaat zeggen dan zijzelf.

Dat zei ze in WNL op Zondag in een reactie op de gelekte communicatiestrategie van het kabinet voor Prinsjesdag. "Je zou bijna denken dat hij bij ons onder tafel zat."

Strafrechtelijk onderzoek
Schultz noemde het opvallend dat Wester 'altijd alles zo snel heeft' en gaf aan het ook heel slecht te vinden dat dingen die vertrouwelijk rond worden gestuurd worden gelekt. "Ik vind ook dat je daar strafrechtelijk achteraan moet gaan." Op zich is het lekken van een communicatiestrategie volgens haar nou niet zo enorm kwalijk, maar als geen actie wordt ondernomen, worden er straks mogelijk ook gevaarlijker stukken gelekt, gaf ze aan. 

Voormalig VVD-leider Hans Wiegel denkt overigens dat de gelekte stukken bij een minister of hoge ambtenaar vandaan komen. "Al die lekkages van de laatste tijd kunnen alleen uit de departementen komen", zei hij in het televisieprogramma.

Wester werd vrijdag uitgenodigd door premier Rutte om zijn plaats in te nemen bij de wekelijks persconferentie en daar de gelekte stukken uit de Miljoenennota voor te lezen. Dat leverde bijzondere beelden op.

Meer op rtlnieuws.nl:
Frits Wester neemt persconferentie premier Rutte over

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore