Politiek

VVD'er Zijlstra walgt van 'shariazoekers'

29 september 2015 07:17 Aangepast: 29 september 2015 10:08
Halbe Zijlstra Beeld © ANP

Asielzoekers die zich schuldig maken aan geweld of intimidatie mogen nooit een verblijfsvergunning krijgen. Dat vindt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra.

De liberaal zegt te walgen van vluchtelingen die onze normen en waarden niet delen, maar er sharia-achtige opvattingen op nahouden.

"Die kunnen wat ons betreft meteen weer terug", zegt hij in De Telegraaf. "Asielzoekers die denken hier de sharia te kunnen invoeren, kunnen beter asiel aanvragen in een islamitisch land als Saoedi-Arabië", stelt Zijlstra. "Voor 'shariazoekers' is in Nederland geen plaats."

Samen met zijn collega-Kamerlid Malik Azmani eist hij opheldering van staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) over incidenten rond asielzoekerscentra. De VVD wil indien nodig dat er een speciale uitsluitingsgrondslag komt voor vluchtelingen die zich misdragen.

Paniek
Volgens Geert Wilders tonen de uitlatingen van Zijlstra aan dat de VVD in paniek is. "Tja dat krijg je als je iedereen binnenlaat", reageert de PVV-leider op Twitter. Hij herhaalt zijn oproep om de grenzen te sluiten voor asielzoekers.

 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore