Mansveld onder vuur

Mansveld overleeft zwaar debat, maar komt wel onder curatele

30 september 2015 00:48 Aangepast: 30 september 2015 06:59
Beeld © ANP

Staatssecretaris Wilma Mansveld heeft het debat over de situatie bij ProRail overleefd. Een motie van wantrouwen kreeg alleen de steun van indiener PVV. Maar het debat verliep voor Mansveld niet gemakkelijk.

Mansveld lag zwaar onder vuur van de oppositie in de Tweede Kamer. Volgens politiek commentator Frits Wester was het een 'lastig debat' voor de staatssecretaris. "Ze deed haar best, maar het was allemaal niet overtuigend."

"Er waren heel veel kritische vragen van de oppositie. Hoe kunnen de veranderingen die ze belooft worden gemeten en klopt het allemaal wel wat ze zegt? De Kamer wil bovendien dat ze zich intensiever bemoeit met ProRail."

Motie van wantrouwen
De PVV diende een motie van wantrouwen in, maar die werd niet gesteund door de andere partijen. Het resultaat van het debat is wel dat Mansveld min of meer onder curatele is gesteld. Een groot deel van de Kamer wil dat de Algemene Rekenkamer de cijfers van de ProRail doorrekent. 

De oppositie vindt dat de bewindsvrouw de touwtjes niet in handen heeft bij de controle van ProRail. Het spoorbedrijf kampt onder meer met tekorten en de communicatie met het ministerie verloopt stroef.  Voor de periode 2018 – 2028 dreigt een tekort van bijna een half miljard euro.

Meer op rtlnieuws.nl:
Mansveld krijgt ervan langs in ProRaildebat

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore