Lek Commissie Stiekem

Kamervoorzitter: Dit is een ernstige en unieke zaak

11 november 2015 22:49 Aangepast: 12 november 2015 00:06
Kamervoorzitter Anouchka van Mitenburg geeft een toelichting op het lekken van politici uit de Commissie Stiekem. Beeld © ANP

Het mogelijk lekken van staatsgeheime zaken door een van de fractievoorzitters in de Tweede Kamer is 'een unieke en ernstige zaak', zegt Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg.

De Kamervoorzitter reageert daarmee op het nieuws dat de Rijksrecherche 'een of meerdere' politici in beeld heeft in het onderzoek naar het lekken uit de Commissie Stiekem. Ze roept morgen het presidium, het dagelijkse bestuur van de Tweede Kamer, bijeen. Dan wordt bepaald wat er nu verder gaat gebeuren, vertelt ze: "Het is van het grootste belang dat we zorgvuldig en afgewogen besluiten nemen.''

Van Miltenburg zegt dat ze niet weet wie de Rijksrecherche in beeld heeft. De Kamervoorzitter zei dat ze vanavond door het Openbaar Ministerie is geïnformeerd dat het OM het onderzoek naar de aangifte van lekken uit de Commissie Stiekem morgen formeel zal overdragen aan het presidium van de Kamer.

Het OM is niet bevoegd het mogelijk lekken verder te onderzoeken. Van Miltenburg wilde niet ingaan op de opties die het presidium nu heeft om verder te gaan met de kwestie. 

Bekijk hier wat Van Miltenburg zei:

Meer op RTLNieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`