Politiek

Wilders: Mannelijke asielzoekers preventief opsluiten in azc

18 januari 2016 16:21 Aangepast: 18 januari 2016 16:54
Beeld © ANP

Geert Wilders heeft een manier bedacht om vrouwen te beschermen tegen seksueel misbruik. In een nieuwe videoboodschap pleit de PVV-leider voor het preventief opsluiten van islamitische mannen die nieuw zijn in Nederland.

"Onze grenzen moeten dicht voor alle asielzoekers en immigranten uit islamitische landen", stelt Wilders in de video. "Maar zolang dat niet gebeurt, stel ik voor dat we alle mannelijke asielzoekers opsluiten in de asielzoekerscentra." Wilders wil dat asielzoekerscentra gesloten instellingen worden 'zodat geen enkele mannelijke asielzoeker nog de straat op kan'. "En zodat onze vrouwen worden beschermd."

In de videoboodschap refereert Wilders aan de massa-aanranding in Keulen. "Dat kan ook hier in Nederland gebeuren", waarschuwt hij.

Verzetsspray
Het is het tweede opmerkelijke idee van Wilders in korte tijd, naar eigen zeggen 'om vrouwen te beschermen'. Afgelopen donderdag kondigde hij aan binnenkort 'verzetsspray' te gaan uitdelen in Spijkenisse. Dat is een spray met een kleurstof, als legaal alternatief zelfverdedigingsmiddel voor de verboden pepperspray. 

"De gebeurtenissen in bijvoorbeeld Keulen en andere steden laten zien hoe gevaarlijk het is, als we massaal mannen binnenhalen uit de barbaarse, vrouwonvriendelijke islamitische cultuur'', verklaarde Wilders toen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Geert Wilders gaat 'verzetsspray' uitdelen tegen aanrandingen

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`