Politiek

Koenders: optreden Rusland bij Aleppo onacceptabel

10 februari 2016 13:16 Aangepast: 10 februari 2016 14:44
Brokstukken in een straat in Aleppo Beeld © AFP

Honderden doden en een stroom vluchtelingen. De Syrische stad Aleppo wordt getroffen door zware Russische bombardementen en dat is volgens minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken geen goede zaak.

"Onacceptabel", zegt hij vandaag in de Tweede Kamer. De bombardementen zijn volgens hem in strijd met VN-resolutie 2254 en hij zal de kwestie met Europese collega's bespreken. De Russen zetten 'alles op alles' om de uitgangspositie van hun bondgenoot president Bashar al-Assad veilig te stellen, aldus Koenders.

In de Kamer wordt gesproken over de uitbreiding van de Nederlandse missie naar Syrië. Vanmiddag zal er definitief worden besloten dat Nederland ook Syrië gaat bombarderen.

Sancties?
D66 wil de sancties tegen Rusland aanscherpen vanwege de bombardementen bij Aleppo. Koenders wil dat niet. De sancties zijn opgelegd vanwege de Russische inmenging in Oekraïne, en Koenders wil geen link leggen tussen beide conflicten. Hij wijst er ook op dat Moskou nodig blijft voor het vredesproces.

Door het offensief bij Aleppo zouden al 500 doden zijn gevallen. Tienduizenden burgers zijn naar de grens met Turkije gevlucht.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore