Politiek

Rutte 'hopeloos' over gelekte strategie: Echt niets blijft geheim

18 februari 2016 16:23 Aangepast: 01 augustus 2017 09:30
Premier Rutte. Beeld © AFP

"Het is om hopeloos van te worden. Echt niets blijft geheim." Premier Mark Rutte lijkt in zijn maag te zitten met de gelekte communicatiestrategie van het kabinet rond het Oekraïne-referendum.

Eerder vandaag publiceerde RTL Nieuws uit de uitgebreide communicatiestrategie van het kabinet rond het referendum. Daaruit blijkt onder meer dat het kabinet Bekende Nederlanders inzet voor zijn campagne om Nederland op 6 april 'ja' te laten stemmen en bestaan er standaardantwoorden op lastige vragen van journalisten. Zo'n lastige vraag is bijvoorbeeld 'wat heeft Nederland aan dit akkoord?'

Het goede antwoord zou zijn: 'dit akkoord zorgt voor makkelijkere handel voor Nederland'. Maar toen hem de vraag vanmiddag werd voorgelegd door onze politieke redactie, antwoordde Rutte lachend: "Echt niets blijft geheim. Het is om hopeloos van te worden." En daarna op serieuze toon: "Het akkoord is belangrijk, want Nederland is een handelsland."

Rutte eindigt het korte interview met een grap over het lek. Hij zegt het 'absoluut niet erg' te vinden dat de communicatiestrategie in handen is gevallen van RTL Nieuws. Bekijk het fragment hieronder:

Meer op rtlnieuws.nl:
Fritsvlog: De voorgekookte antwoorden over het Oekraïne-referendum

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore