Ga naar de inhoud
Nederland

Vleugel Baudet in werkkamer Tweede Kamer gezet: 'Verkiezingsbelofte ingelost'

Thierry Baudet met zijn vleugel in de Tweede Kamer. Beeld © RTL Nieuws

Thierry Baudet heeft er dik twee maanden op moeten wachten, maar nu is het dan gelukt: zijn vleugel staat in zijn werkkamer in de Tweede Kamer. "Het is de eerste verkiezingsbelofte die ik inlos," zei de tevreden FVD-leider.

Baudet is verslingerd aan klassieke muziek en zijn vleugel. Het muziekinstrument stond dan ook prominent in de woonkamer van de politicus, bleek in het VPRO-programma House of Politics. "Ik vind klassieke muziek wel veel interessanter dan populaire muziek. Er zit een heel leven van reflectie in," zei Baudet over zijn liefde voor de klassieke muziek.

'Hoort bij mijn entourage'

Hij wist toen al ook: als ik verkozen word, dan moet die vleugel mee. "Dat wordt volgens mij de eerste keer dat een Kamerlid dat meeneemt, maar het hoort gewoon bij mijn entourage."

De verhuisdatum werd door zijn partij strikt geheim gehouden. Gisteren liet een woordvoerder nog weten dat het onduidelijk was wanneer de vleugel precies zou komen. Er waren volgens hem nog wat 'logistieke punten' die afgehandeld moesten worden.

 

Exclusieve vleugeldeal

De woordvoerder kreeg er veel telefoontjes over, vertelde hij. Er bleek ook al een mediastrategie te zijn gekozen: "We hebben een exclusieve afspraak gemaakt met één partij."

Vandaag bleken die 'logistieke punten' opgelost te zijn. De vleugel staat inmiddels in de werkkamer van Baudet. "Ik help mensen de juiste toon te vinden," zei Baudet toen de vleugel zijn kamer werd binnengereden. CDA-Kamerlid Mona Keijzer grapte: "Je hebt je kamer toch wel goed geïsoleerd he?"

Meer op rtlnieuws.nl: