Nederland

Leraren in basisonderwijs gaan staken

06 juni 2017 22:59 Aangepast: 07 juni 2017 08:54
Archieffoto. Beeld © ANP

Leerlingen op sommige scholen krijgen 27 juni een uur minder les. Leraren leggen die dag een uur het werk neer, om de hoge werkdruk aan te kaarten. De actie is een initiatief van PO in Actie.

Die groep lanceert vandaag een petitie voor ouders. "We hebben van alles geprobeerd in onze strijd voor meer salaris en minder werkdruk", zegt de groep. "Dit is inmiddels geen onderwijsprobleem meer, maar een maatschappelijk probleem."

Geen vertrouwen in Dekker

Op 27 juni wordt de petitie aangeboden aan premier Rutte. Niet aan staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, omdat de actiegroep in hem geen vertrouwen meer heeft. Voor het aanbieden van de petitie gaan één leraar en een ouder van elke school die is aangesloten naar Den Haag. 

PO in Actie is een groep van 37.000 leerkrachten uit het primair onderwijs. Ze willen meer salaris en minder werkdruk. De groep zegt dat het salaris van docenten in het voortgezet onderwijs veel hoger ligt, terwijl de functie-eisen hetzelfde zijn. Om werkdruk te verminderen moeten er ook 'meer helpende handen' in de scholen komen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore