Nederland

Dijsselbloem wil weer op PvdA-lijst

13 september 2016 01:44 Aangepast: 30 juli 2017 10:30
Jeroen Dijsselbloem is nu nog minister van Financiën in het kabinet-Rutte II. Beeld © ANP

Minister Dijsselbloem (Financiën) wil na de verkiezingen in 2017 gewoon weer terugkeren in de Tweede Kamer. De PvdA'er zegt 'grote betrokkenheid' te voelen bij zijn partij én hoe het verder gaat met Nederland. "En dan is de Tweede Kamer de eerste plek waar het begint de dag na de verkiezingen."

"Ik merk bij mezelf nog veel energie", zegt Dijsselbloem, die ook voorzitter is van de Eurogroep. "En ik heb er plezier in. Ik heb plezier in mijn werk in de politiek."

Knokpartij

Volgens Dijsselbloem zal er bij de aankomende verkiezingen 'geknokt' moeten worden. "En voor die knokpartij ben ik beschikbaar. Ik heb veel vertrouwen in Diederik Samsom die nu de kar trekt. We zullen zien of hij nog wordt uitgedaagd door anderen, maar met Diederik weet ik in ieder geval zeker dat ik goed kan samenwerken."

Dijsselbloem wil ook wel weer minister worden. "Maar dat is niet iets waar je op solliciteert. Ik stel me kandidaat voor de Tweede Kamer. Met volle overtuiging. Ik vind ook dat dat moet. Als je op de lijst staat moet dat met volle overtuiging zijn. Het is niet voor een dag. Het is niet voor een week. Je tekent bij om de komende jaren beschikbaar te zijn voor de Nederlandse politiek. En dat hoop ik voor zoveel mogelijk kiezers te kunnen doen."

Plasterk

Dijsselbloem is niet de enige PvdA-bewindspersoon die de Kamer in wil. Ook minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) willen dat. PvdA-staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) gaf eerder aan alleen terug te willen keren in het kabinet en niet in de Kamer. Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en zijn collega Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) komen ook niet terug in het parlement.


Thumbnail

Martin van Rijn

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) laat aan De Telegraaf weten niet in Tweede Kamer terug te willen komen. Wel is hij eventueel opnieuw beschikbaar als staatssecretaris of minister in een nieuw kabinet. "Ik heb mezelf afgevraagd: waar zit mijn eigen kracht. Ik ben een betere staatssecretaris dan Kamerlid."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore