Nederland

Forum voor Democratie van Thierry Baudet doet mee verkiezingen

25 september 2016 09:25 Aangepast: 25 september 2016 09:43
Thierry Baudet. Beeld © ANP

Forum voor Democratie gaat meedoen aan de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer. De groep van oprichter Thierry Baudet was één van de intiatiefnemers van het Oekraïne-referendum.

Het is de groep een doorn in het oog dat het 'nee' van het referendum door het kabinet 'nog steeds wordt genegeerd'. Forum voor Democratie wil een politieke partij worden om zo 'het systeem van binnenuit open te breken'. De groep omschrijft zichzelf als een 'nieuwe, euro-realistische denktank'. Als partij wil Forum gaan voor bindende referenda over immigratie in Europa en voor het gekozen burgemeesterschap. 

Wie er precies aan de partij verbonden zijn, is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk of Baudet de lijsttrekker wordt. Hij meldt op de site dat het Forum voor Democratie met een 'verrassende lijst' komt.

'Geen politiek dier'

Baudet zei eind vorig jaar nog in het RTL Z-discussieprogramma DUNK! dat hij van nature geen politiek dier is: "Ik ben een verzetsheld. En verder iemand die geïnteresseerd is in kunst en literatuur en andere mooie dingen. Maar ik ben naar het front geroepen omdat onze elites ons land verkwanselen." 

Het andere gezicht van campagne voor het referendum, Jan Roos, kondigde eind augustus al aan dat hij de politiek in gaat. Hij is lijsttrekker van Voor Nederland (VNL). Roos laat aan RTL Nieuws weten dat hij 'geen reactie heeft op de move van Baudet'. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`