Politiek

Stijn gaat met zoveel mogelijk politici op foto: 'Met de meesten loopt het niet goed af'

06 maart 2018 07:15 Aangepast: 18 maart 2018 17:00
Ard van der Steur moest een jaar nadat Stijn met hem op de foto was gegaan, aftreden.

De 22-jarige Stijn van Kervinck uit het Zeeuwse Domburg heeft een passie: met zoveel mogelijk politici op de foto gaan. Maar voor de politici blijkt dat politiek gezien levensgevaarlijk. Nadat ze stralend naast Stijn hadden gestaan, liep het met de meesten niet goed af.

De 22-jarige Stijn heeft altijd al een passie gehad voor politiek. Zijn streven is dan ook om met zoveel mogelijk landelijke politici op de foto te gaan. "Ik reis ongeveer elke maand naar Den Haag", zegt de Zeeuw.

Een reis van drie uur heen en drie uur terug. "Ik doe dat omdat ik Den Haag zo'n leuke stad vind. Maar ik ga dan ook altijd naar het Binnenhof om met politici op de foto te gaan. Samen met een vriendin."

Collectie

Stijn trekt een pijnlijke conclusie: met de meeste politici die Stijn tot nu toe in zijn fotocollectie heeft, is het niet goed afgelopen. "Ivo Opstelten is een week nadat ik met hem op de foto was gegaan, afgetreden, Jeanine Hennis twee jaar nadat ik met haar op de foto ging. En Ard van der Steur een jaar nadat ik een selfie met hem had gemaakt."

Met de onlangs afgetreden minister van Buitenlandse Zaken, Halbe Zijlstra, stond Stijn niet op de foto. "Maar wel met zijn opvolger: Stef Blok."

Wie zijn favoriet is? "Mark Rutte. Die was heel aardig. Ik was hem al een paar keer misgelopen. Totdat ik hem opeens zag staan ergens op een trambaan."

Miniatuurvoorbeeld

Stijn met Anouchka van Miltenburg. Ook zij trad af.

Heel aardig

Tot nu toe zijn alle politici heel aardig geweest. "Iedereen wil wel op de foto", zegt de Zeeuw. Wie hij nog graag wil hebben? "Donald Trump. En dan hoop ik ook dat hij aftreedt."

Overigens wil Stijn zelf ook de politiek in. Voor de gemeenteraad van Veere. En die kans is groot. "Ik sta op plek 3 van de lokale partij Dorpsbelangen & Toerisme Veere."

Miniatuurvoorbeeld

Stijn met Jeanine Hennis. Zij trad in oktober af als minister. 

Inzetten voor de gemeente

Stijn wil zich vooral inzetten voor de leefbaarheid van zijn gemeente. "Toerisme moet niet ten koste gaan van de leefbaarheid van de mensen die hier wonen. Daar wil ik me keihard voor inzetten."

Wanneer hij weer naar Den Haag gaat? "Over drie weken. En dan hoop ik weer politici te spotten. Nu al zin in."

Meer op rtlnieuws.nl:
Quiz: welke vrouw hoort bij welke politicus?

RTL Nieuws
`