Politiek

'Uitspraken Yernaz Ramautarsing misselijkmakend'

02 maart 2018 22:26 Aangepast: 16 maart 2018 07:58
Beeld © ANP

Afschuwelijk en misselijkmakend. Zo reageert lijsttrekker van D66 in Amsterdam Reinier van Dantzig op uitspraken over onder meer homorechten die de nummer twee op de Amsterdamse lijst van Forum voor Democratie (FVD) Yernaz Ramautarsing zou hebben gedaan. Ook de VVD Amsterdam reageert verbolgen.

De Telegraaf meldde vanavond dat Ramautarsing in een discussiegroep via Whatsapp een betoog heeft gesteund dat homorechten de samenleving dommer hebben gemaakt.

Blanke ras 

Ook zou Ramautarsing, die ooit in een interview de omstreden uitspraak deed dat  sommige rassen minder intelligent zijn dan andere rassen, in een van de discussies hebben laten blijken dat hij vindt dat het blanke ras meer aan zelfbehoud moet doen.

D66'er Van Dantzig twittert het vreselijk te vinden dat 'de bodem van racisme en discriminatie nog niet bereikt is' bij de FVD. "Dat homorechten de samenleving dommer zouden maken en dat gelul over zelfbehoud van het blanke ras is echt afschuwelijk en misselijkmakend'', aldus Van Dantzig. Hij roept lijsttrekker van de Amsterdamse FVD Annabel Nanninga op om in te grijpen.

'Gestoord en kwaadaardig'

De VVD Amsterdam doet eveneens een duit in het zakje. "Het koppelen van ras en geaardheid aan IQ is compleet gestoord en kwaadaardig."

Ook D66-leider Alexander Pechtold heeft gereageerd op het bericht.

Aangifte tegen Ollongren

FVD-leider Baudet deed eerder aangifte tegen minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66). Volgens Baudet beschuldigde Ollongren hem in een lezing van het betrekken van ras in het politieke debat. Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels laten weten geen reden te zien Ollongren te vervolgen.

Baudet lijkt zich ondertussen van geen enkele ophef bewust:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore