Politiek

'Yernaz Ramautarsing (FVD): samenleving wordt dommer door homorechten'

02 maart 2018 20:52 Aangepast: 02 maart 2018 22:31
Bij een debat in Amsterdam kwam Ramautarsing woedend uit het publiek gestormd toen het over zijn uitspraken ging.

De nummer twee op de Amsterdamse lijst van Forum voor Democratie (FVD) Yernaz Ramautarsing heeft in een discussiegroep via Whatsapp een betoog gesteund dat homorechten de samenleving dommer hebben gemaakt. 'Geen haat, gewoon feiten', zou hij volgens De Telegraaf geschreven hebben.

De krant heeft een deel van de gespreksgeschiedenis van de appgroep 'polariserende politici'  en screenshots in handen. Zijn opmerking over homorechten zijn 'gebaseerd op de notie dat homo’s relatief hoger IQ hebben'. En dat maakt dus uit, volgens hem: "Op moment dat zij zich niet voortplanten de hele samenleving daar dus 'dommer van wordt.' Geen haat gewoon feiten."

Yernaz Ramautarsing: 'Iedereen liegt over me'

Na afloop van een debat in Amsterdam vorige maand, verdedigde Ramautarsing zich in het openbaar: de omstreden uitspraken zou hij nooit hebben gedaan.

'Blanke ras moet meer aan zelfbehoud doen'

Ook zou het Amsterdamse kandidaat-gemeenteraadslid, dat ooit in een interview de omstreden uitspraak deed dat Nederlanders met een donkere huidskleur minder intelligent zijn dan andere rassen, laten blijken dat hij vindt dat het blanke ras meer aan zelfbehoud moet doen.

Over blanke mensen die zijn stellingen over zelfbehoud niet onderschrijven, stelt Ramautarsing zelden een ras te hebben meegemaakt met zoveel zelfhaat en weinig behoefte tot zelfbehoud. "White people crazy'', voegt hij daar aan toe. Later voegt hij daar volgens de krant wel aan toe zelf het resultaat van raciale menging te zijn en niet tegen diversiteit te zijn.

'Blanken kosten de staat minder'

Als Ramautarsing krijgt voorgelegd dat FVD-leider Thierry Baudet in het verleden zou hebben gezegd in een hoofdzakelijk blank land of wereld te willen leven, geeft hij aan dat gezien de dreigingen uit niet-blanke landen best te snappen. Ook schrijft hij: "Blanke immigranten zorgen doorgaans voor minder problematiek, kosten de staat minder.''

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore