Politiek

'Topkandidaat' PVV stapt op: 'Het ging alleen over islam, maar dat is hier geen probleem'

26 februari 2018 16:15 Aangepast: 06 maart 2018 13:58
Zayhira Simmons (l) werd een paar maanden nog door Geert Wilders als topkandidaat omschreven.

Een half jaar geleden werd ze nog gezien als PVV-topkandidaat en sierde ze op een grote foto die PVV-leider Geert Wilders zelf de wereld in slingerde. Maar nog geen half jaar verder is de Purmerendse Zayhira Simmons al weg bij de PVV. "Het ging alleen maar over moslims en de islam."

 PVV-leider Geert Wilders twitterde een paar maanden geleden nog vol trots over de Purmerendse Zayhira Simmon: 'Drie topkandidaten voor de nieuwe fractie van de PVV in Purmerend.'

Maar het ging daarna al snel mis, laat Zayhira Simmons weten aan RTL Nieuws. 

"Aangezien we een lokale partij zijn, wilde ik graag lokale punten inbrengen", vertelt de Purmerendse. "Zoals het schoolzwemmen, de woningnood, veiligheid en groenonderhoud. Dat zijn belangrijke thema's voor onze gemeente."

Maar ondanks haar pogingen werd Zayhira naar eigen zeggen totaal niet gehoord. "Er werd helemaal niets met mijn inbreng gedaan. Er was geen interesse voor lokale problemen. Alleen de landelijke lijn werd aangehouden. Het ging alleen maar over de islam en moslims."

Geen kennis

Volgens Zayhira onterecht. Want: "Moslims zijn absoluut geen probleem in onze gemeente." Ze vervolgt: "We hebben hier geen moskee, geen asielzoekers, alleen een paar statushouders." Ze vervolgt: "Het ontbreekt bij de afdeling aan kennis over de lokale issues." Ook het selecteren van de kandidaten verliep erg amateuristisch, vertelt ze. "Er werd niet gekeken naar politieke achtergrond en kennis. Bijna niemand van de lijst heeft politieke ervaring."  

Zayhira heeft daarom weinig vertrouwen in de Purmerendse fractie. "Er zijn twee andere goede kandidaten afgevallen." 

Ze twijfelde lang of ze nog door moest gaan met haar werk voor de partij. Ze had immers veel tijd en energie aan de afdeling besteed. Maar toen er vanuit de PVV-fractie van de provinciale staten werd gezegd dat ze beter kon stoppen, hield ze de eer aan zichzelf. "Ik heb er vrede mee. Ik vind de partij absoluut niet meer geloofwaardig."

Teleurstelling

Het is niet de eerste keer dat PVV-kandidaten teleurgesteld zijn in de koers van een lokale PVV-afdeling. RTL Nieuws sprak al eerder met teleurgestelde kandidaten. Zo vertelde een opgestapt lid uit Zoetermeer: "Het ging allemaal maar over islam, islam, islam. Er werd niet naar mij geluisterd, tegengas werd niet gewaardeerd. Er zat totaal geen lijn in de bijeenkomsten, geen visie. Als je de vinger op de zere plek legde, werd je eruit geknikkerd. Er worden nog steeds kandidaten opgeroepen, terwijl alles al in volle gang is."

De PVV-fractievoorzitter van Purmerend was niet bereikbaar voor commentaar. Ook PVV-leider Geert Wilders was onbereikbaar voor een reactie. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Ruzie en teleurstelling bij PVV-kandidaten:'het gaat alleen maar om de islam'

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore