Politiek

Wilders in Moskou voor afspraak met Russische politici

24 februari 2018 16:38 Aangepast: 24 februari 2018 17:23
Geert Wilders Beeld © ANP

Geert Wilders is gespot in de Russische hoofdstad Moskou. De PVV-leider heeft een afspraak met Russische parlementariërs, bevestigen bronnen aan RTL Nieuws. Wilders kondigde afgelopen najaar al aan dat hij bezoek wilde brengen aan het Russische parlement om 'tegenwicht te willen bieden aan de hysterisch russofobie die her en der heerst'.

Wilders had de datum van zijn bezoek niet bekendgemaakt. Martijn Smiers, de nieuwe Rusland-correspondent van RTL Nieuws, zat toevallig bij de PVV-leider in het vliegtuig. Wilders wilde geen commentaar geven over zijn bezoek aan Rusland.

Wilders gaf ook geen antwoord op de vraag of hij ook een bezoek aan de Russische president Vladimir Poetin brengt. Het is volgens volgens bronnen 'niet waarschijnlijk' dat de PVV-leider een afspraak heeft met Poetin.

'Geen hekel aan Russen'

De PVV-leider sprak in november met Elsevier Weekblad over zijn bezoek aan Rusland. In overleg met de Russische ambassadeur in Den Haag zou er een reisprogramma worden opgesteld. Wilders wilde een bezoek brengen aan Moskou om in het Russchische parlement, de Doema, uit te leggen dat 'niet iedereen in Nederland afkerig is van de Russen'. 

In het interview zei Wilders dat hij 'geen hekel heeft aan Russen'. Hij hekelde D66-leider Pechtold en andere politici die politieke spelletjes zouden spelen door 'valse vijandbeelden' aan te wakkeren.

Meer op rtlnieuws.nl:

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore