Politiek

Motorbendelid trekt zich terug als kandidaat-raadslid PVV

14 februari 2018 11:57 Aangepast: 27 februari 2018 11:58
Team PVV-Pekela met rechts Jan Wekema Beeld © Geert Wilders /PVV

Een motorbendelid dat namens de PVV de gemeenteraad van Pekela in wilde, heeft zich teruggetrokken als kandidaat-raadslid. Jan Wekema heeft daartoe besloten nadat ophef was ontstaan over zijn lidmaatschap van Black Sheep.

Black Sheep is een motorclub die staat aangemerkt als zogeheten 'Outlaw Motorcycle Gang'. Dat zijn motorclubs die volgens de politie te linken zijn aan allerlei criminele activiteiten.

Integere kerel

Wekema bevestigt aan De Telegraaf dat hij zich terugtrekt, maar wil verder niet reageren. Ton van Kesteren, PVV-fractievoorzitter in de Provinciale Staten, zegt tegen RTV Noord te balen van Wekema's besluit. "Jan is een integere kerel. Het is erg dat dit gebeurt. Mensen die met goede bedoelingen iets willen betekenen voor de Pekelder gemeenschap worden zo onderuit gehaald."

Van Kesteren zegt dat het lidmaatschap van Black Sheep niet per se een probleem hoefde te betekenen. "Hij heeft niets op zijn kerfstok. Hij is maatschappelijk betrokken, staat midden in de maatschappij en houdt van motorrijden. Wie ben ik dan om te zeggen: jij bent niet integer? Jan is het tegenovergestelde."

Verkiesbare plek

Wekema zou bij de gemeenteraadsverkiezingen volgende maand op een verkiesbare plek komen te staan.

Meer op rtlnieuws.nl:
Kandidaat-raadslid PVV dat Rutte wilde 'opknopen' van lijst gehaald

RTL Nieuws
`