Politiek

#halbewaserbij: Zijlstra lachertje op social media, buitenlandse media kritisch

12 februari 2018 14:10 Aangepast: 26 februari 2018 16:55
Halbe Zijlstra (archief) Beeld © ANP

Halbe Zijlstra is onderwerp van spot geworden op sociale media. Ook gezaghebbende buitenlandse media schrijven over de minister die vandaag toegaf dat hij heeft gelogen over een bezoek aan Poetin. "Een potentieel schadelijke erkenning", schrijft The New York Times.

Nadat de Volkskrant vanochtend bekend had gemaakt dat minister Halbe Zijlstra heeft gelogen over een bezoek aan Poetin, is de minister van Buitenlandse Zaken onderwerp van spot en hoon op sociale media.

Grappen

Twitteraars hebben allerlei bijnamen voor de minister in het leven geroepen als 'Halbe Waarheid' en 'Halve Zoolstra' en worden er grappen gemaakt met de hashtags #halbewaserbij en #halbewaarheden. Het regent grappen, onder andere onder de #halbewaserbij:

 

Amerikaanse en Russische media

Ook gezaghebbende Amerikaanse media als The New York Times, Fox News en Politico hebben het nieuws over Zijlstra opgepikt. The New York Times noemt het opbiechten van de leugen 'een potentieel schadelijke erkenning'.

Het nieuws wordt ook door Russische media overgenomen. Het Russische persbureau Interfax kopt: 'Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken bekent gelogen te hebben over een ontmoeting met Poetin'. 

De politieke website Politico kopt: 'Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken geeft toe dat hij gelogen heeft over ontmoeting met Poetin'. De politieke website schrijft: "Zijlstra werd gedwongen om dit recht te zetten nadat zijn collega's twijfels hadden geuit over zijn account."

Bekijk hier de speech van Zijlstra:

Minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken blijkt gelogen te hebben over een ontmoeting met de Russische president Poetin.

 

Meer op rtlnieuws.nl
Coalitie staat achter Zijlstra, maar geloofwaardigheid krijgt een deuk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`