Politiek

Boos FvD-lid Yernaz Ramautarsing licht actie toe: 'Ik moest me verdedigen'

10 februari 2018 09:49 Aangepast: 26 februari 2018 02:49
Yernaz Ramautarsing stoof het podium op

"Het is een keer klaar met al die leugens. Ik moest mezelf verdedigen." Dat zegt Yernaz Ramautarsing, de Amsterdamse nummer 2 van Forum voor Democratie. De boze Yernaz sprong gisteren op het podium tijdens het landelijke lijsttrekkersdebat in Amsterdam.

De gemoederen liepen gisteravond hoog op tijdens het debat, waarin onder anderen Pechtold en PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher van de gelegenheid gebruikmaakten de Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet aan te vallen op de ophef over een uitspraak van de nummer twee op de lijst van FvD in Amsterdam. 

Yernaz Ramautarsing zou in een interview hebben gesteld dat er een verband is tussen IQ en volkeren.

Schreeuwen

De FvD-leider schreeuwde vervolgens dat 'deze demonisering nu moet stoppen' en riep het kandidaatsraadslid erbij op het podium om tekst en uitleg te geven. De boze Yernaz Ramautisering stoof het podium op maar werd al snel weer weggestuurd.

In een interview met politiek commentator Frits Wester lichtte Ramautarsing naderhand zijn actie toe. "Ik word door alle media verkeerd geciteerd. De vice-premier liegt over me. Dan is het een keer klaar. Dan moet ik mezelf, in mijn eigen stad, verdedigen."

Kijk hier het interview dat Frits Wester had met Ramautarsing: 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore