Politiek

Partij Sylvana Simons negeert oproep artsen

11 januari 2018 17:01 Aangepast: 07 februari 2018 21:55
Sylvana Simons. Beeld © ANP

Artsenfederatie KNMG heeft geen duidelijkheid gekregen over een in opspraak geraakte kandidaat van de politieke partij van Sylvana Simons, Bij1. De artsen willen weten of de vrouw zichzelf ten onrechte psychiater heeft genoemd, maar Bij1 heeft niets laten horen.

Er is twijfel ontstaan over het arbeidsverleden van Cailin Kuit, die namens Bij1 mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.  

Gewerkt als psychiater?

Op de site van Bij1 staat dat Kuit heeft gewerkt als psychiater. Wie werkt als psychiater, moet zich registreren in het BIG-register. Het gaat om een beschermde titel. Maar Kuit heeft nooit in het BIG-register gestaan. Ook staat niets over een studie geneeskunde op haar online-cv op Linkedin.

Theoretisch gezien is het volgens artsenfederatie KNMG mogelijk dat Kuit ooit in het buitenland geregistreerd is geweest. Daarom werd gisteren om opheldering gevraagd: "Artsenfederatie KNMG is tegen titelmisbruik en voor duidelijkheid. Als uit onderzoek naar voren komt dat daadwerkelijk sprake is van titelmisbruik, dan kan de KNMG daar aangifte van doen", zei een woordvoerder tegen RTL Nieuws. 

'Geen commentaar'

De KNMG heeft sindsdien niets van de politieke partij gehoord. Bij1 geeft ook geen antwoord op vragen van RTL Nieuws. "Op dit moment hebben we geen commentaar", laat campagnemanager Chihiro Geuzebroek weten.

Partijleider Sylvana Simons nam het zondag op voor Kuit. Ze zei bij het tv-programma Buitenhof dat 'het gerucht' over Kuit niet waar was en dat er geen enkele aanleiding is om te twijfelen aan het verhaal. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`