Politiek

Pechtold: appartement was privégeschenk en hoeft daarom niet in register

18 december 2017 20:36 Aangepast: 18 december 2017 23:47
Alexander Pechtold Beeld © ANP

D66-leider Alexander Pechtold heeft gereageerd op de ophef over het appartement in Scheveningen dat hij kreeg van een Canadese oud-diplomaat. Volgens de D66-politicus is de woning een privégeschenk en hoeft het daarom niet te worden vermeld in het geschenkenregister van de Tweede Kamer. De oud-diplomaat is een familievriend die hij al meer dan dertig jaar kent.

Pechtold zegt tegen politiek commentator Frits Wester dat je de gift moet vergelijken met een erfenis van je oma.

GeenStijl berichtte eerder over de schenking aan Pechtold door oud-diplomaat Serge Marcoux. Het appartement in Scheveningen heeft volgens de akte van schenking een waarde van 135.000 euro.

Niet in geschenkenregister

Op sociale media kwamen veel reacties op dat verhaal. Vooral het feit dat Pechtold de gift niet had opgegeven in het geschenkenregister van de Tweede Kamer, waar vanwege transparantie duidelijkheid moet worden gegeven over welke cadeaus Kamerleden ontvangen, was voor velen reden om zich op te winden.

Volgens Pechtold is het niet noodzakelijk om dit soort geschenken te vermelden in het geschenkenregister. "Net zoals sinterklaascadeaus er niet in hoeven worden opgegeven."

Wester denkt niet dat Pechtold er mee in de problemen komt. "Als het klopt wat Pechtold zegt, is er niets maar dan ook niets aan de hand."

Meer op rtlnieuws.nl:
Cadeaulijst politici openbaar: VVD meldt de meeste geschenken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`