Nederland

Ministers: Teeven op de bus, hoe leuk is dat!

24 november 2017 10:38 Aangepast: 24 november 2017 10:43
Fred Teeven. Beeld © ANP

VVD-ministers reageren enthousiast op de nieuwe baan van voormalig fractiegenoot en staatssecretaris Fred Teeven als buschauffeur. "Ik zie het hem helemaal doen", zegt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Vanochtend bleek dat VVD-prominent Teeven sinds kort parttime een lijnbus van Connexxion bestuurt. "Ik had al steeds in mijn hoofd internationaal vrachtwagenchauffeur te worden. Toen de kans zich voordeed anderhalve dag per week in mijn regio op de bus te zitten, werd ik meteen enthousiast," zei hij tegen de Telegraaf.

Minister: aanwinst voor de sector

Van Nieuwenhuizen denkt dat Teeven een aanwinst voor de sector is: "Ik vind hem ook echt helemaal het type voor. Ik denk dat hij hele leuke gesprekken zal hebben met alle passagiers. En het feit dat hij er veel lol in heeft is ook hartstikke mooi."

"Hoe leuk is dat, dat je op de achterbank bij Fred mag zitten?", reageert Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming. "Ongelooflijk stoer dat iemand niet werkloos thuis gaat zitten, maar zegt: ik vind het leuk om op de bus te zitten."

Ook Dekker denkt dat Teeven geschikt is voor zijn nieuwe functie: "Ik zie het hem wel doen: een potige kerel die de orde houdt in de bus."

Afscheid van de Kamer

De VVD-prominent nam begin dit jaar afscheid van de Tweede Kamer. Hij was weer in de Kamerbanken terecht gekomen nadat hij in maart 2015 was opgestapt als staatssecretaris van Justitie. Hij moest aftreden vanwege de nasleep van de Teeven-deal, een geheime afspraak die Teeven jaren geleden als officier van justitie sloot met crimineel Cees H.

De voormalige staatssecretaris van Justitie heeft sinds zijn aftreden nog drie jaar en twee maanden recht op wachtgeld en hij mag tot 100 procent van zijn laatstverdiende salaris bijverdienen. 

Naast het werk als buschauffeur zou Teeven inmiddels ook samen met een oud-collega van de FIOD een adviesbureau zijn begonnen op het terrein van veiligheid en cybercrime.

Meer op rtlnieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore