Nederland

Wilders dertien jaar beveiligd: 'Zeker 100 aangiftes van bedreiging per maand'

11 november 2017 08:18 Aangepast: 11 november 2017 09:03
Geert Wilders is bijna altijd omringd door zijn beveiligers. Beeld © ANP

PVV-leider Geert Wilders wordt al dertien jaar met de dood bedreigd, maar het aantal aangiften dat hij doet is de laatste tijd fors gestegen: van 100 à 200 per jaar naar 100 à 200 per maand.

Dat komt doordat de politicus niet meer alleen aangifte doet van dreigementen via e-mail, maar nu ook van wat hem bereikt via sociale media. Dat zegt hij in een interview in De Telegraaf

'Half politiekorps extra nodig'

De verwerking van al die aangiftes bij politie en justitie verloopt moeizaam, maar daar heeft Wilders begrip voor. "Ik denk dat je ongeveer een half politiekorps extra nodig hebt om ze allemaal te grijpen."

Het was schrikken voor Wilders toen er behalve naar e-mail ook werd gekeken naar dreigementen geuit op Facebook, Instagram en Twitter. "Ik zei: Jezus, het is nog erger dan ik dacht. De smerige grofheid! Mijn ingewanden moeten eruit, mijn familie zou voor de trein worden gelegd."

'Zelfs als ik iets liefs tweet'

Volgens de PVV-leider zou het niet uitmaken als hij minder fel zou zijn. "Als ik iets liefs tweet over een kalfje, word ik ook bedreigd. Men schijnt niet zozeer te kijken naar mijn boodschap. Voor heel veel mensen is het feit dat ik wat doe of er ben al genoeg reden om te dreigen."

Meer op rtlnieuws.nl:
Baudet en Wilders: de uitdager versus de veteraan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore