Nederland

Naamsverandering ministeries 'kost miljoenen euro's'

23 oktober 2017 09:42 Aangepast: 23 oktober 2017 17:03
Het ministerie van Veiligheid en Justitie wordt het ministerie van Justitie en Veiligheid. Beeld © ANP

Met het nieuw kabinet komen er nieuwe ministeries. Dat betekent ook nieuwe logo's, visitekaartjes en mailadressen. De kosten voor deze naamswijzigingen lopen in de miljoenen.

Dat schrijft De Telegraaf, die het bedrag baseert op een naamsverandering van één ministerie in 2010. Toen werd het ministerie van Economische Zaken omgedoopt tot ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De kosten: 1,5 miljoen euro. 

Justitie en Veiligheid

Twee jaar later werd die naam weer teruggedraaid en onder Rutte lll gaat dit ministerie Economische Zaken en Klimaat heten. Nog een nieuwe naam is het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, dat nu nog Infrastructuur en Milieu heet. En de opmerkelijkste naamsverandering: het ministerie van Veiligheid en Justitie wordt het ministerie van Justitie en Veiligheid. 

De reden hier achter is dat de nieuwe regering vindt dat justitie voor veiligheid hoort, omdat het de basis vormt van de rechtsstaat.    

Zie ook: Het is officieel: dit worden de nieuwe ministers en staatssecretarissen van Rutte III

Naast nieuwe e-mailadressen en visitekaartjes moeten ook websites, enveloppen en naambordjes worden veranderd. In het geval van het ministerie van Justitie en Veiligheid moet de naam ook gewijzigd worden op alle gevangenissen in Nederland, schrijft de krant. 

Het Bureau Kabinetsformatie wilde niet reageren op vragen en zei tegen De Telegraaf dat de kwestie aan de onderhandelende partijen is.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore