Nederland

Columnist Annabel Nanninga lijsttrekker Forum voor Democratie Amsterdam

22 oktober 2017 07:08 Aangepast: 22 oktober 2017 07:42
Annabel Nanninga vertrekt als columniste bij The Post Online. Beeld © ANP

Columnist Annabel Nanninga zal volgend voorjaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam de kieslijst aanvoeren van Forum voor Democratie, de partij van onder anderen Thierry Baudet.

Dat meldt ze vandaag in haar column op de website The Post Online. Ze wil, schrijft ze, 'politiek aanpakken wat ik als opiniemaker zo vaak aan de kaak stelde'. De verkiezingen worden woensdag 21 maart gehouden. Partijleider Baudet, die namens Forum voor Democratie (FvD) in de Tweede Kamer zit, liet eerder al weten met zijn partij alleen aan de raadsverkiezingen in Amsterdam te zullen meedoen. 

'Droom die uitkomt'

"Ik ben al jaren fan van Annabel Nanninga", zegt hij vandaag tegen The Post Online. "Ze heeft een zeer scherp oog voor wat er misgaat in Nederland en hoe het beter kan en moet." Hij noemt haar nieuwe rol 'een droom die uitkomt'.

Nanninga werkte eerder voor onder meer GeenStijl, PowNed en WNL. Publicist Yernaz Ramautarsing en voormalig Tweede Kamerlid voor de VVD Anton van Schijndel staan als tweede en derde op de lijst van FvD in Amsterdam. De partij verwacht bij de raadsverkiezingen minimaal zes zetels te behalen, staat op de website van de partij.

Meer op rtlnieuws.nl:
Harry Mens wil Eerste Kamer in voor FvD

`