Nederland

Minister Blok: onderzoek naar kliniek waar Michael P. zat

12 oktober 2017 18:56 Aangepast: 13 oktober 2017 11:24
Onderzoek bij de kliniek in Den Dolder.

Minister Stef Blok heeft opdracht gegeven voor een onderzoek naar de kliniek waar Michael P. zat. De 27-jarige Michael P. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber.

Minister Blok stelt in een reactie op het nieuws dat het lichaam van Anne Faber is gevonden: "Dit is een vreselijk bericht en ik leef intens mee met de familie van Anne, haar vrienden en iedereen die dichtbij haar stond. Dit incident heeft mij en iedereen in Nederland ernstig geschokt."

Instelling 

Verdachte Michael P. had een celstraf van twaalf jaar gekregen voor een dubbele verkrachting en een reeks gewelddadige straatroven. Hij zou volgend jaar vrijkomen, na tweederde van zijn straf, en mocht in de instelling Altrecht Aventurijn in Den Dolder wennen aan zijn terugkeer in de maatschappij.

Minister Blok laat de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onderzoek doen naar de kliniek. Het Openbaar Ministerie en politie gaan ondertussen verder met het strafrechtelijk onderzoek. 

De afgelopen dagen zijn er veel mediaberichten verschenen over de situatie in de kliniek Altrecht Aventurijn. Zo zouden patiënten er gemakkelijk aan drugs kunnen komen. De Telegraaf meldde dat de verdachte in de kliniek zelfs een relatie had met een begeleidster en dat dit mogelijk een rol heeft gespeeld bij de vrijheden die P. kreeg.

Vragen

Blok: "Er zijn nu veel vragen over de achtergronden van deze zaak; over de verdachte en over de situatie in de kliniek in Den Dolder waar de verdachte verbleef."

De minister besluit: "Het is belangrijk dat wij het onderzoek niet frustreren. Ik kan daarom niet verder ingaan op deze zaak."

Video: Dit weten we over Michael P.

 

Meer op rtlnieuws.nl
Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore