Nederland

Nieuw kabinet trekt bijna 500 miljoen uit voor verlagen werkdruk leerkrachten

04 oktober 2017 19:01 Aangepast: 04 oktober 2017 19:40
Beeld © ANP

VVD, CDA, ChristenUnie en D66 hebben afgesproken dat er bijna 500 miljoen euro extra komt voor de verlaging van de werkdruk in het basisonderwijs. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws.

Eerder werd al duidelijk dat er 270 miljoen euro bijkomt om de salarissen van de leerkrachten te verhogen. Die bijna 500 miljoen komt daar nog bovenop om de werkdruk te verlagen. Het geld kan onder meer besteed worden aan extra onderwijsassistenten en kleinere klassen. 

De vakbonden hadden eerder om 1,4 miljard euro gevraagd: 900 miljoen euro voor salaris en 500 miljoen voor het verminderen van werkdruk. Het geld voor het verminderen van de werkdruk hebben ze nu dus binnen. 

Morgen staken

De leerkrachten in het basisonderwijs leggen morgen het werk neer. Het is een protestactie tegen de te hoge werkdruk in het basisonderwijs, te lage salarissen en oplopend tekort aan onderwijzers. Medeorganisator Thijs Roovers van PO in Actie zegt dat de staking niet wordt afgeblazen nu het erop lijkt dat er meer geld komt voor het basisonderwijs. "We zijn blij dat ze dit doen, maar we blijven bij onze eis van 1,4 miljard euro extra."

Naar verwachting doet 90 procent van de scholen mee aan de staking. Onderwijsbonden verwachten dat er zo'n 30.000 basisschoolleerkrachten naar de protestmanifestatie in Den Haag gaan. 

Dagboek van een juf: Annette laat zien hoe hoog de werkdruk is

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`