Nederland

Politie pakt pesters voor ogen van hun klasgenoten op

22 september 2017 14:28 Aangepast: 22 september 2017 17:56
Leerlingen op een school. (Deze leerlingen hebben niets met het verhaal te doen.)

De politie heeft in de regio Voorne-Putten, onder het toeziend oog van hun schoolgenoten, twee tienermeiden opgepakt. Ze worden verdacht van het mishandelen van twee leeftijdsgenoten. Aan de mishandeling gingen pesterijen via sociale media vooraf.

De slachtoffers waren erg bang en durfden niet meer naar school. Wekenlang kregen de slachtoffers, twee jonge meiden uit Voorne-Putten, via verschillende sociale media allerlei verwensingen naar hun hoofd geslingerd. De aanstichters: twee leeftijdsgenootjes.

Vernederd en bang

De getreiterde meisjes voelden zich vernederd en waren bang. Ze durfden niet meer naar school en niet meer naar buiten. Op maandag 21 augustus werden ze met een smoes naar een locatie gelokt en ingesloten door een grote groep jongeren. Eén van de slachtoffers kreeg klappen van haar online belagers. Die mishandeling werd gefilmd en op sociale media geplaatst. De beelden gingen razendsnel door de hele school.

De slachtoffers deden aangifte. Die nam de politie serieus. De hoofdaanstichters, de twee tienermeiden, zijn op school opgepakt. Na de aanhoudingen brachten agenten de meiden over naar het bureau, waar ze als verdachten werden gehoord. Ook gingen de rechercheurs het gesprek aan met de ouders. 

Gesprekken

Ook de rest van de pestgroep kwam aan de beurt. Agenten hebben de jongeren uit de klas gehaald en gesprekken met ze gevoerd. Ook de ouders zijn ingelicht. Volgens de politie heeft de zaak veel indruk gemaakt op de betrokkenen. 

In onderstaande video wordt uitgelegd waarom meisjes sneller pesten. 

Meer op rtlnieuws.nl
Jongerenrechtbank nieuw middel in strijd tegen pesten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore