Nederland

Zorgen bij minister Schippers over abortusklinieken

12 september 2017 22:20
Minister Edith Schippers Beeld © ANP

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) maakt zich zorgen over de ontwikkelingen bij Stichting Casa Klinieken, een instelling waar zeven van de vijftien abortusklinieken in ons land onder vallen. Er zijn onder meer financiële problemen.

De koepelorganisatie waaronder de Stichting Casa Klinieken valt, ging vorige maand failliet. De stichting viel hier buiten, maar het personeel van de abortusklinieken was wel in dienst van de failliete organisatie. De medewerkers verloren hun baan en er wordt nu nieuw personeel aangenomen.

Fraude subsidies

"Gezien de situatie houdt de IGZ intensief toezicht op de patiëntveiligheid, kwaliteit en continuïteit van zorg", schrijft Schippers aan de Tweede Kamer. De IGZ staat voor Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Daarnaast is er nog onderzoek gaande naar mogelijke fraude met subsidies in 2015. Onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid heeft ertoe geleid dat geld is teruggevorderd van de Stichting Casa Klinieken van te veel betaalde vergoedingen voor abortushulpverlening. Een onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit naar de zaak loopt nog.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore