Nederland

DENK mikt op deelname in twaalf gemeenten, Amsterdam en Utrecht zijn zeker

12 september 2017 18:45 Aangepast: 12 september 2017 21:20
Beeld © ANP

De politieke partij DENK wil tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in twaalf gemeenten meedoen. In Amsterdam, Utrecht, Alkmaar, Roermond en Veenendaal is alles rond en doet de partij sowieso mee, laat DENK-leider Kuzu weten.

"Voor Schiedam is deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen voor 90 procent zeker", vervolgt de DENK-leider. De partij haalde in Schiedam veel stemmen: ruim 8 procent van de stemmen. De PVV werd daar de grootste.  

DENK-academy

Er hebben zich volgens DENK-leider Kuzu in de bovengenoemde steden al meer dan 100 geschikte kandidaten gemeld die in de plaatselijke gemeenteraden de partij willen vertegenwoordigen. "We zijn een DENK-academy gestart om mensen te trainen", zegt DENK-Kamerlid Farid Azarkan​. "We zoeken allerlei soorten mensen. Sommige mensen zijn al lid en hebben al veel politieke ervaring, andere kandidaten scouten we."

Kamerlid Azarkan geeft zelf ook trainingen. "We leiden mensen op die ons verkiezingsprogramma en onze stijl aanhangen. Ze moeten uitgesproken zijn en tegen een stootje kunnen."

Partijkantoor Amsterdam

In het stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam werd DENK tijdens de Tweede Kamerverkiezingen de grootste partij. De partij opent daar binnenkort een partijkantoor.  

DENK overweegt ook om in Rotterdam mee te doen, maar het is nog onduidelijk of dat gaat dat lukken. De partij heeft daar haar landelijke partijkantoor zitten en scoorde tijdens de verkiezingen 7 procent van de stemmen. "Rotterdam houden we nog in de knip", besluit Kuzu. 

Meer op rtlnieuws.nl: 
DENK-leider schept duidelijkheid: ik stopte geen tosti in mijn zak

`