Nederland

Plasterk haalt uit naar partijgenoot: 'Timmermans heeft halfjaar niks gedaan'

27 december 2016 06:34 Aangepast: 27 december 2016 07:48
Frans Timmermans (links) en Ronald Plasterk Beeld © ANP

Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig, zou je denken: PvdA-minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk heeft in de Volkskrant hard uitgehaald naar zijn partijgenoot Frans Timmermans.

De huidige Eurocommissaris zou, toen hij in 2010 met de PvdA in de oppositie kwam, helemaal niets hebben uitgevoerd omdat hij per se de buitenlandportefeuille wilde hebben.

Adem inhouden

"Timmermans kan het snoeihard spelen", zegt Plasterk in de Volkskrant. "Toen we in 2010 in de oppositie belandden, was hij net staatssecretaris van Europese Zaken geweest. Timmermans zei eenmaal terug in de Kamer: Ik wil de buitenlandportefeuille. Maar daar zat al iemand op. Bovendien is het een beetje not done. Je komt uit een kabinet, je kent iedereen op het departement."

"Maar Timmermans heeft net zo lang zijn adem ingehouden totdat hij dat woordvoerderschap had. Hij zei: nou, dan doe ik gewoon niks. Echt, hij heeft een halfjaar niks gedaan. Ik vond het een rare vertoning. Iedereen was bezig. (...) Maar Timmermans zei: ik hoor het wel als ik wat kan doen met Buitenlandse Zaken.' Uiteindelijk heeft hij dat woordvoerderschap gekregen."

Timmermans wilde niet reageren op de uitspraken van zijn partijgenoot. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore