Algemene Beschouwingen

Wilders de beste, Wilders de slechtste

26 september 2013 07:24 Aangepast: 26 september 2013 07:29

Wie was de beste debater tijdens de eerste dag van de Algemene Beschouwingen? De ochtendkranten geven cijfers en maken lijstjes. Over Wilders zijn ze het niet eens.

Opvallend: de Volkskrant beoordeelt PVV-leider Geert Wilders als slechtste en het AD vindt hem juist de beste. Hij krijgt van de Volkskrant een 5. Volgens de krant was Wilders 'boos als altijd', maar is het vooral aandachttrekkerij. Het AD kopt groot: En de winnaar is....Geert Wilders. 'Hij liet zich maar een paar keer zien, maar zijn timing was weer perfect'.

Pechtold goed
Beide kranten zijn het wel eens over de prestaties van Alexander Pechtold. De D66-leider krijgt van de Volkskrant een 8, waarmee hij als eerste eindigt. "Als vanouds is D66-leider Pechtold de hele dag dominant in het debat. Scherp en ad rem." Bij het AD eindigt Pechtold na Wilders als tweede. Sybrand van Haersma-Buma (CDA) komt bij het AD op plek drie.

De overige cijfers van de Volkskrant: Halbe Zijlstra, VVD ('monter en exact') een 7; Kees van der Staaij, SGP ('moreel verhaal') een 8-; Sybrand van Haersma Buma, CDA ('beschaafd eisen') een 7-; Arie Slob, ChristenUnie ('serieus en direct') een 7,5; Bram van Oijk, GroenLinks ('begrijpelijk') een 7+; Emile Roemer, SP ('irrelevant boos') een 6-; Diederik Samsom, PvdA ('defensief') een 6; Henk Krol, 50Plus ('plechtig') een 6-; Marianne Thieme, PvdD ('weinig lijn') een 5,5.

 

 

 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore