Minder pensioen

Senatoren boos over pensioenplan kabinet: Schaamt u zich!

08 oktober 2013 22:34 Aangepast: 08 oktober 2013 22:44

De oppositie in de Eerste Kamer reageerde vanavond uiterst gepikeerd op de pensioenplannen van het kabinet. Het kabinet koos eieren voor haar geld, en zei de Senaat toe het plan aan te passen.

De senatoren van de oppositie waren kwaad op staatssecretaris van Financiën Frans Weekers en staatssecretaris van Sociale Zaken Jette Klijnsma omdat die eerdere opmerkingen van de Eerste Kamer nauwelijks in de plannen hadden verwerkt.

Het kabinet heeft de steun van de oppositie nodig voor een meerderheid in de Eerste Kamer.

Belediging intellectuele vermogens
PVV-Eerste Kamerlid Kees Kok stelde tijdens het debat dat de paar aanpassingen die het kabinet wel heeft gedaan, de mening van de Senaat niet zouden veranderen. “Ik vraag mij in allen gemoede af of het zinvol is dit debat nog te verlengen op deze manier.”

Kees de Lange van de Onafhankelijke Senaatsfractie had ook geen goed woord over voor het voorstel. “Deze herhaling van zetten komt neer op een onderschatting van de intellectuele vermogens van de mensen in dit huis.”

Draak van een wet
GroenLinks-Senator Tof Thissen noemt het plan een ‘draak van een wet’. “Omdat het kabinet daarmee deze kant opkomt, dwingt u ons in een politieke rol, die wij te politiek vinden.”

Om af te ronden met: “Schaamt u zich dat u dit heeft doorgezet op deze manier.”

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`