Woede om 'minder minder'

'Wilders is een ruziemaker die verdeeldheid zaait'

22 maart 2014 21:09 Aangepast: 22 maart 2014 21:22
Beeld © ANP

PVV-leider Geert Wilders raakt steeds verder geïsoleerd door zijn optreden tijdens de verkiezingsavond. Dat blijkt uit de reacties van de fractieleiders op de persverklaring van Wilders.

Bekijk hier de persverklaring van Geert Wilders.

Wilders reageerde met zijn verklaring op de ophef die is ontstaan rond zijn uitspraken over Marokkanen. Hij liet weten dat hij niet van plan is iets van zijn woorden terug te nemen. "Wilders bewijst opnieuw dat hij een ruziemaker is," aldus CDA-leider Sybrand Buma. "Hij laat overal gedoe achter die altijd van alles anderen de schuld geeft. Met zijn optreden deze week is hijzelf de aanstichter van maatschappelijke onrust en de tweespalt in zijn eigen partij."

Niet meer samenwerken
VVD-fractieleider Halbe Zijlstra constateerde dat Wilders de kans om "een stapje terug te doen" niet heeft gegrepen. De VVD wil niet meer met hem samenwerken. "De deur zat al dicht en is nu nog dichter komen te zitten." PvdA-leider Diederik Samsom vindt dat Wilders "zout in de wonden blijft strooien. Zolang hij doorgaat met zijn haatpolitiek zal de PvdA in het geweer blijven komen."

Fractievoorzitter Alexander Pechtold van D66 vindt niet dat de PVV buitengesloten moet worden door middel van een cordon sanitaire. Hij denkt dat de PVV dan haar slachtofferrol zal vergroten. Wel vindt Pechtold dat Wilders een nieuwe grens heeft overschreden.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore