Nederland

Geert Wilders: geen Carrédebat na interview broer

19 februari 2017 14:58 Aangepast: 19 februari 2017 20:58
Wilders tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in augustus Beeld © ANP

Geert Wilders sluit uit dat hij nog meedoet aan het mede door RTL Nieuws georganiseerde verkiezingsdebat in Carré op 5 maart. De PVV-leider heeft dat zondag laten weten nadat RTL Nieuws een interview had gepubliceerd met zijn broer Paul Wilders.

"Wat een ongelooflijk laaghartig tuig is RTL Nieuws om mijn familie bij de campagne te betrekken. Walgelijk'', liet Wilders via Twitter weten.

Geen tegenspraak

In het interview zegt zijn broer Paul onder meer dat de PVV-leider geen tegenspraak duldt. "Wie Geert tegenspreekt, heeft afgedaan. Familie of niet."

Voor het Carrédebat zouden de lijsttrekkers van de acht grootste partijen worden uitgenodigd.

Lees hier het interview met de broer van Geert Wilders:
Paul Wilders: 'Ik hou van Geert, al verwerp ik zijn gedachtegoed'

Wilders zegde vorige week ook al het 'premiersdebat' bij RTL Nieuws af, net als overigens VVD-leider Mark Rutte. Dat gebeurde omdat daar meer deelnemers voor zouden worden uitgenodigd dan eerder was afgesproken.

Teleurstelling

RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar betreurt het dat Geert Wilders heeft afgezegd. "Ik vind het ontzettend spijtig dat Wilders voor de tweede keer een debat heeft afgezegd."

"Het is jammer dat de kiezer aan het kortste eind trekt. Die wordt door de leider van de PVV niet over de standpunten van zijn partij geïnformeerd. Als je de politiek ingaat wordt je geacht verantwoording af te leggen en te debatteren over je standpunten. Ik vind het erg jammer dat politici van grote partijen debatten uit de weg gaan."

Taselaar benadrukt dat het Carrédebat gewoon doorgaat. "Hoe en met wie laten we zo spoedig mogelijk weten."

Hij staat achter het interview met de broer van Wilders. "Het interview met Paul Wilders over de bedreigingen aan zijn adres, is een relevante journalistieke publicatie. Ik sta er volledig achter."

Het interview kwam tot stand nadat Paul Wilders tweets over zijn broer had verstuurd en RTL Nieuws contact met hem heeft gezocht. Daarna stemde hij in met een interview.


Thumbnail

15 maart gaan we naar de stembus. Waar ligt Nederland wakker van? Op lievepremier.nl stellen 16 Nederlanders vragen aan de toekomstige premier.

Wat vind jij belangrijk? Laat het ons weten in je eigen videoboodschap!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`