Politiek

Diederik Samsom biedt PvdA'ers zijn excuses aan

27 maart 2014 18:31 Aangepast: 27 maart 2014 18:42
Beeld © ANP

Een paar dagen na de dramatisch verlopen gemeenteraadsverkiezingen heeft PvdA-leider Diederik Samsom excuses gemaakt aan PvdA-afdelingen die hebben verloren.

De PvdA boekte bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart een historisch verlies. "De dreun van de verkiezingsavond ligt nu een paar dagen achter ons", schrijft Samsom in een mail aan de afdelingen. "Naast welgemeende excuses wil ik de verzekering geven dat ik tot op het bot gemotiveerd ben om samen met iedereen in onze partij te werken aan herstel van vertrouwen."

De PvdA Venlo is een van de weinige afdelingen die geen excuses ontving van Samsom, maar felicitaties. In Venlo groeide de PvdA tegen de stroom in namelijk wel. Toch vinden ze ook daar dat de Kamerfractie in Den Haag een duidelijker PvdA-geluid moet laten horen: "Een beetje meer smoel zou goed zijn."

Samsom belooft beterschap
Die boodschap kreeg Samsom gisteravond op een evaluatiebijeenkomst in Amsterdam ook al van veel andere PvdA-afdelingen. Samsom beloofde dat hij dat gaat doen.

Eén afdeling heeft er geen vertrouwen in dat dit nog helpt. Co van Schaik van de afdeling Terneuzen ziet Samsom liever opstappen: "In het voetbal gaat bij dit soort nederlagen de trainer weg." Ook in een hardere opstelling van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer heeft hij weinig vertrouwen: "Wat ze ook doen, het wordt hetzelfde verhaal. En met hetzelfde verhaal win je geen stemmen."

RTL Nieuws

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`