PVV'ers stappen op

PVV-Statenlid Bart Brands stapt op

06 mei 2014 06:26 Aangepast: 06 mei 2014 07:48
Beeld © ANP

En opnieuw heeft een PVV-politicus er de brui aan gegeven. Ditmaal maakte PVV-Statenlid in Zuid-Holland Bart Brands bekend dat hij vertrekt.

Hij zegt dat hij niet alleen weggaat om de Marokkanen-uitspraken van PVV-leider Geert Wilders tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Volgens Brands heeft Wilders dat bewust gedaan om er zo voor te zorgen dat zijn partij niet in het college zou belanden in Den Haag.

Geen koffie
Brands zegt dat hij na de speech een gesprek heeft opgevangen tussen Wilders en de Haagse PVV-leider Léon de Jong. "Als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt", zou Wilders hebben gezegd.

Brands is ervan overtuigd dat het gaat over de coalitiegesprekken in Den Haag. Volgens Brands is de PVV daarom 'gecontroleerde oppositie' in die stad.

ZIE OOK: Deze PVV-politici stapten op na Marokkanen-uitspraak

Eenmansfractie
Hij erkent dat het een tijd heeft geduurd voor hij opstapte, maar hij wilde 'niet over één nacht ijs gaan' en er 'goed over nadenken'. Het voormalige gemeenteraadslid in Den Haag is Statenlid sinds 2011. Hij gaat verder als eenmansfractie.

Op 23 april vertrok Stephan Jansen al als Zuid-Hollands PVV-Statenlid vanwege de Marokkanen-uitspraken van Wilders.

 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore