Nederland

Marianne Thieme: 'Geen dieren opofferen om zieke mensen te genezen'

02 maart 2017 15:16 Aangepast: 02 maart 2017 16:25
Marianne Thieme

PvdD-lijsttrekker Marianne Thieme wil niet onderzoeken of het mogelijk is donororganen te kweken in bijvoorbeeld varkens. Ook wil ze een einde aan dierproeven."Er worden op dit moment geen kinderen mee gered. Het gaat niet werken", stelt Thieme in een live-gesprek met Frits Wester.

De meeste dierproeven zijn ineffectief om mensen te kunnen redden, zegt Marianne Thieme in de Campagne Update, die live op Facebook en RTL Z wordt uitgezonden.

Diermodellen falen

De fractievoorzitter van de PvdD wil inzetten op alternatieven voor dierproeven. "We moeten constateren dat de diermodellen vaak falen in het ontwikkelen van medicijnen. Omdat ze heel anders werken op dieren dan op mensen."

Thieme wil inzetten op orgaandonatie van mensen en alternatieven voor dierproeven. Het werkt niet om op deze manier ziektes als kanker op te lossen. Er zijn zoveel ander oplossingen. Er worden geen kinderen mee gered. " 

Dierentuin niet van deze tijd

Tijdens de liveuitzending kunnen ook vragen gesteld worden aan de fractievoorzitter. Is het niet belachelijk dat, als het aan Thieme ligt, we niet meer naar de dierentuin kunnen? "Dat is een misverstand dat dat ons hoofdpunt is", stelde de PvdD-leider. 

Dierentuinen zijn volgens haar commerciële bedrijven. "Dieren worden gefokt en vervolgens gedood. Wij willen dat dierentuinen worden omgevormd tot opvangcentra voor dieren die bijvoorbeeld met uitsterven worden bedreigd of illegaal worden ingevoerd. Het commerciële karakter moet eraf. Het is niet meer van deze tijd om dieren tentoon te stellen."

Of het niet eens tijd wordt om de partijnaam aan te passen? Thieme is helder: "Nee, dat gaan we zeker niet doen."

Live op Facebook: Campagne Update

Elke dag ontvangt Frits Wester een lijsttrekker. Het gesprek wordt rond 12.20 uur live uitgezonden op Facebook. Kijkers kunnen vragen stellen, via Facebook

Morgen is om 12.20 uur GroenLinks-leider Jesse Klaver te gast. 

Bekijk eerdere Campagne Updates terug:

`