Nederland

Weer formatielek: 'Wilhelmus straks verplicht op school'

16 augustus 2017 07:37 Aangepast: 13 november 2017 09:37
Beeld © ANP

Als het aan de formatieonderhandelaars ligt moeten scholen les gaan geven over het Wilhelmus. Ook zouden Nederlanders op hun 18e verjaardag een boekje moeten krijgen over de Nederlandse geschiedenis, meldt het AD.

De krant baseert zich op een concepttekst voor een regeerakkoord. Gisteren lekte via het AD ook al nieuws uit over de formatie. Dat ging over medisch-ethische onderwerpen, een heet hangijzer in de formatie omdat D66 en de ChristenUnie op dat gebied lijnrecht tegenover elkaar staan.

'Schadelijk voor formatie'

De onderhandelaars waren op zijn zachtst gezegd niet blij met het uitlekken van het formatienieuws. "Dit is heel schadelijk voor het proces", zei ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers gisteren in een reactie. De andere onderhandelaars Pechtold (D66), Buma (CDA) en Rutte (VVD) wilden niets over het lek zeggen.

Volgens politiek commentator Frits Wester zou het lek van elk van deze partijen kunnen komen, maar zal niemand dat toegeven. "De dader ligt meestal op het kerkhof en de mensen die ik spreek zeggen stuk voor stuk dat dit voor extra gedoe zorgt tussen VVD CDA, D66 en Christen Unie."

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore