Nederland

Wilders roemt zijn vrouw en heeft 'enorme hekel' aan Kuzu

08 maart 2017 03:46 Aangepast: 08 maart 2017 08:08
Geert Wilders met zijn vrouw Krisztina. Beeld © ANP

Aan debatten wilde Geert Wilders de afgelopen tijd maar mondjesmaat meedoen, en interviews ging hij veelal uit de weg. Maar voor de weekbladen Story en Privé maakte de PVV-leider een uitzondering. Daarin heeft hij het vooral over zijn privéleven.

In het interview met Story zegt Wilders dat hij blij is dat hij en zijn Hongaarse vrouw vanwege hun carrières hebben besloten geen kinderen te nemen. Die zouden het nu heel zwaar hebben gehad, zegt hij.

Missie vervullen

"Stel je toch voor dat we nu kinderen zouden hebben! Die hadden geen leven gehad, met al die beveiliging om ons heen. Alleen daarom al zijn Krisztina en ik blij dat we geen kinderen hebben."

Wilders geeft hoog op van zijn vrouw, met wie hij al bijna een kwart eeuw getrouwd is. "Zonder haar had ik nooit mijn missie kunnen vervullen. Ze moet wel ongelooflijk van me houden. Anders was ze twaalf jaar geleden al weggeweest.'' In 2004 begon Wilders' beveiliging.

Enorme hekel aan Kuzu

Wilders wordt ook gevraagd wie hij als zijn grootste rivalen ziet in de Tweede Kamer.

ZIE OOK: Paul Wilders: 'Ik hou van Geert, al verwerp ik zijn gedachtegoed'

"Als je mij vraagt wie mijn ergste tegenstanders in de Tweede Kamer zijn, is het lood om oud ijzer. Aan niemand van die slappelingen heb ik echt een hekel, behalve aan die Kuzu. Aan hem heb ik zelfs een enórme hekel." Tunahan Kuzu is de lijsttrekker van de politieke partij DENK.


Thumbnail

15 maart gaan we naar de stembus. Waar ligt Nederland wakker van? Op lievepremier.nl stellen 16 Nederlanders vragen aan de toekomstige premier.

Wat vind jij belangrijk? Laat het ons weten in je eigen videoboodschap!

 

`