Nederland

Noodbevel van kracht bij Turkse consulaat en ambtswoning consul

11 maart 2017 19:02 Aangepast: 12 maart 2017 09:53
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb.

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb laat aan RTL Nieuws weten voorbereid te zijn op de eventuele komst van de Turkse minister van Familiezaken, Fatma Betül Sayan Kaya. Rond het Turks consulaat is alles afgezet. Bij het consulaat en bij de ambtswoning van de Turkse consul geldt een noodbevel.

De Turkse minister van Familiezaken, Fatma Betül Sayan Kaya, wil over land naar Rotterdam komen. Premier Rutte zorgde eerder vandaag dat het vliegtuig van een andere Turkse minister niet in Nederland kon landen.

Volgens Turkse media is de minister van Familiezaken nu per auto vanuit Duitsland onderweg naar Rotterdam. 

Kopje koffie mogen drinken

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam laat weten op alles voorbereid te zijn. "We houden ook contact met de Belgen mocht ze via die route reizen. Rond het consulaat is alles afgezet en daar geldt nu een noodbevel. Alleen bewoners mogen erdoor en bijvoorbeeld een bestelbusje van Albert Heijn", stelt Aboutaleb.

De Rotterdamse burgemeester vervolgt: "Mocht zij in auto komen met een Duits diplomatiek kenteken dan zullen we haar met respect ontvangen, het is een minister. Ze mag dan naar het consulaat om bij wijze van spreken een kopje koffie te drinken, maar we laten verder niemand toe. Dus er valt voor haar weinig toe te spreken."

Meer op rtlnieuws.nl:

`