Ga naar de inhoud
Timmermans naar Brussel

Rutte bevestigt Europese voordracht Timmermans

Timmermans en Rutte in mei tijdens een Kamerdebat over Europa. Beeld © ANP

Premier Mark Rutte heeft in de Tweede Kamer de voordracht bevestigd van minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans voor de Europese Commissie. Het was al bekend dat Timmermans kandidaat was voor een hoge post in Brussel.

Rutte zei er 'het volste vertrouwen' in te hebben dat Timmermans de komende jaren in Brussel een belangrijke rol zal spelen 'voor Europa en voor Nederland'. De 'bijzondere kwaliteiten' van Timmermans worden zowel in Nederland als in Brussel 'breed erkend', zei de minister-president

Eerder vandaag sprak Timmermans drie kwartier lang met commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, die deze dagen kennismakingsgesprekken voert met 26 vertegenwoordigers die genomineerd zijn voor een plaats in de nieuwe commissie. Gisteren werd duidelijk dat het kabinet Timmermans had voorgedragen.

ZIE OOK: Wat kunnen we van Timmermans in Brussel verwachten?

Gisteravond lekte uit dat de PvdA, Timmermans' partij, hoogstwaarschijnlijk Bert Koenders zal voordragen als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Koenders, nu nog hoofd van de VN-vredesmacht in Mali, was van 2007 tot 2010 minister voor ontwikkelingssamenwerking in het vierde kabinet-Balkenende.

Bron: RTL Nieuws