VVD'er Verheijen stapt op

Rutte wist niet van gratis VVD-feestje Floriade

25 februari 2015 12:22 Aangepast: 25 februari 2015 14:05
Rutte tijdens de bijeenkomst op de Floriade Beeld © ANP

Premier Mark Rutte wist niet dat het campagnefeestje dat hij in 2012 bijwoonde op de Floriade gratis was.

Rutte zegt tegen RTL Nieuws dat hij was uitgenodigd om te spreken. Over de financiële afwikkeling van het feest zegt hij niets te weten. "Wat ik weet is dat de VVD ter plekke een avond had georganiseerd in het kader van de campagne, dat het campagneteam had besloten, in overleg met mij, om daarheen te gaan. Dat zijn de feiten die ik ken", zei hij tegen politiek verslaggever Jos Heymans.

Eerder vandaag werd bekend dat VVD-Kamerlid Mark Verheijen het verkiezingsfeestje bij de Floriade 'gratis' organiseerde. Verheijen beweerde in 2012 dat de VVD betaald had, maar nu blijkt dat er helemaal geen rekening is verzonden. Verheijen was nauw betrokken bij de met belastinggeld gefinancierde Floriade. De Floriade was tevens sterk afhankelijk van dat soort inkomsten. 

ZIE OOK: VVD'ers vinden reactie Rutte op zaak-Verheijen ongepast

Rutte wacht nu het oordeel van de integriteitscommissie af. "Wat ik belangrijk vindt: we zijn de grootste partij, we moeten de standaard zetten op integriteit. We hebben een integriteitscommissie met leden van zeer hoog niveau, onafhankelijk, die bekijken al deze zaken en komen zo snel mogelijk met een uitspraak."

Aangifte
Verheijen ligt ook onder vuur omdat hij duizenden euro's onterecht zou hebben gedeclareerd. Ook heeft een Limburgs bedrijf aangifte gedaan tegen het Tweede Kamerlid vanwege corruptie. 

RTL Nieuws
`