Vraagtekens bij deal drugsbaron

Teeven wil niets zeggen over deal met drugsbaron

05 maart 2015 11:07 Aangepast: 05 maart 2015 11:53

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie ontkent dat de Tweede Kamer onjuist is geïnformeerd over een deal die hij jaren geleden als officier van justitie sloot met een crimineel.

Hij zei dat vanochtend tegen politiek verslaggever Fons Lambie, nu opnieuw ophef is ontstaan over de hoogte van het bedrag dat daarmee gemoeid was.

ZIE OOK: Opstelten beschuldigd van liegen; hoe zit dat precies?

Het zou niet gaan om ruim 1,2 miljoen gulden, het bedrag dat aan de Kamer gemeld is, maar om 4,7 miljoen gulden. Teeven wilde daar inhoudelijk niet op ingaan. Hij verwees naar een verklaring die minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie gisteren naar buiten bracht en waarin hij eveneens tegenspreekt dat hij de Kamer onjuist zou hebben ingelicht.

Verantwoordelijkheid
Teeven benadrukte dat Opstelten de politieke verantwoordelijkheid draagt voor een ambtenaar van het Openbaar Ministerie (OM). 

Lambie vroeg aan Teeven waarom hij zichzelf niet verdedigt. "Omdat ik als ambtenaar van het OM mijn werk heb gedaan, en dat daar politieke verantwoordelijkheid voor is voor de huidige minister en de vorige ministers. En die hebben daar uitlatingen over gedaan. Mensen mogen van alles brabbelen over waar ze geen verstand van hebben, maar ik moet het doen met de reactie van de minister. Het past mij niet om als ex-officier daar mededelingen over te doen tegen de pers."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`