Ga naar de inhoud
PVV'er Marjolein Faber in opspraak

Geen Gelderse stappen tegen PVV'er Faber

Beeld © ANP

De Gelderse politiek onderneemt geen verdere stappen tegen de in opspraak geraakte PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber.

Faber, kandidaat voor de Eerste Kamerfractie van de PVV, staat ter discussie omdat ze het bedrijf van haar zoon inhuurde voor het beheren van de PVV-website. Daarmee verdienden het bedrijf in 2012 bijna 4000 euro. Het jaar daarop verdienden ze ook nog eens ruim 4000 euro. 

ZIE OOK: PVV'er Faber: Desnoods zwem ik weg, maar ik zwijg

De fractievoorzitters van Provinciale Staten vergaderde vanochtend over de vraag of Faber de integriteitsregels heeft overtreden.

Niet uit politiek
​Faber zei bij het begin van de bijeenkomst dat ze niet van plan is de politiek te verlaten. Ze vindt dat zij 'formeel juridisch en in de geest van de regelgeving' geen regels heeft overtreden. Toen bekend werd dat het bedrijf van haar zoon met fractiegeld was betaald, heeft zij dat bedrag uit eigen zak aangezuiverd.

Na dit statement verliet de PVV-fractievoorzitter de vergadering, vertelt verslaggever Floor Bremer: "Ik wens u allen veel wijsheid met het oordeel dat u kennelijk over mij wil uitspreken," zei ze nog.  

De fractievoorzitters konden Faber niet wegsturen. Ze hadden wel een motie van treurnis, of afkeuring kunnen indienen. Dat hebben ze dus niet gedaan. Er komt wel een commissie die gaat toezien op de besteding van fractiegelden. 

Bron: RTL Nieuws