Ex-VVD'er eist zetel op

Houwers niet meer welkom in VVD-fractie

16 maart 2015 15:08 Aangepast: 06 september 2015 17:03
Johan Houwers Beeld © ANP

Ex-Kamerlid Johan Houwers kan niet terugkeren in de VVD-fractie nu hij een boete moet betalen van 4000 euro vanwege valsheid in geschrifte. "Voor fraudeurs is binnen de VVD geen plaats", zegt fractieleider Zijlstra.

Tegen Houwers liep een fraudeonderzoek en volgens het OM is nu bewezen dat de liberaal op basis van vervalste stukken een hypotheek heeft gekregen. Ook heeft Houwers aan iemand anders een vervalste werkgeversverklaring verstrekt, waarmee is geprobeerd een hypotheek te krijgen.

ZIE OOK: Justitie legt beslag op landgoed frauderende VVD'er

Houwers vertrok uit de Kamer vanwege het onderzoek. Zijlstra heeft altijd gezegd dat Houwers kon terugkeren als hij werd vrijgepleit. De fractieleider concludeert nu dat Houwers zich schuldig heeft gemaakt aan een misdrijf en daarom niet meer welkom is.

Houwers komt in aanmerking om de opgestapte Mark Verheijen op te volgen, maar het is de vraag of hij dat nog wil nu Zijlstra zich ertegen verzet. Na Houwers is Fred Teeven de eerstvolgende kandidaat op Verheijen op te volgen. Teeven stapte vorige week nog op als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie.

RTL Nieuws / ANP
`