Ex-VVD'er eist zetel op

Houwers: Ik voel me geen fraudeur

25 maart 2015 15:02 Aangepast: 25 maart 2015 15:26
Beeld © ANP

Ex-VVD'er Johan Houwers wordt door zijn voormalige partij beschuldigd van zetelroof, maar zelf ziet hij dat heel anders: "Ik voel me geen fraudeur, zoals ik ben betiteld. In mijn hart was ik liever als VVD-Kamerlid teruggekeerd."

"Ik ben door kiezers gekozen, ik ben benoemd en die benoeming heb ik aanvaard en ik meen in staat te zijn om op te treden als zelfstandig Kamerlid", zei het oud-VVD-Kamerlid nadat hij opnieuw was beëdigd als Kamerlid. De vraag of financiële belangen een rol spelen, noemt hij 'niet opportuun'. 

ZIE OOK: 'Houwers zit in de problemen, die heeft gewoon geld nodig'

Bij de beëdiging waren slechts 13 Kamerleden aanwezig. Houwers neemt de plaats in van de VVD'er Mark Verheijen die recentelijk opstapte vanwege dubbele declaraties. Maar omdat de VVD Houwers niet terug wil in de fractie omdat hij is beschuldigd van hypotheekfraude, gaat Houwers alleen verder.

De VVD is woedend over de stap van de Achterhoeker. VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra beschuldigde Houwers eerder van zetelroof

'VVD wilde mij niet meer'
"Naar mijn stellige overtuiging heb ik geen zetel geroofd, maar de VVD wilde mij niet meer", zei Houwers. "Het Openbaar Ministerie heeft mij een straf opgelegd. Ik aanvaard dit Kamerlidmaatschap op basis van mijn eigen integriteitsbeoordeling." "Na de strafvervolging van 4000 euro was voor mij de weg vrij om in de Kamer terug te keren."

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore