Nederland

Fred Teeven 'nog in beeld' bij Raad van State

19 april 2017 15:33 Aangepast: 19 april 2017 15:33
Fred Teeven: "De Raad van State speelt zeker nog." Beeld © ANP

De omstreden benoeming als lid van de Raad van State is volgens Fred Teeven niet van de baan. Teeven zegt tegen RTL Nieuws dat hij nog in beeld is voor een functie bij het belangrijkste adviesorgaan van de regering.

"De Raad van State speelt zeker nog," zegt Teeven tegen RTL Nieuws. Verder wil de oud-politicus op dit moment niets kwijt over zijn toekomstplannen. "Een broedende kip moet je niet storen."

De VVD-prominent nam vorige maand afscheid van de Tweede Kamer. Hij was weer in de Kamerbankjes terecht gekomen nadat hij in maart 2015 was opgestapt als staatssecretaris van Justitie. Hij moest aftreden vanwege de nasleep van de Teeven-deal, een geheime afspraak die Teeven jaren geleden als officier van justitie sloot met crimineel Cees H.  

Ophef in de Tweede Kamer

In februari ontstond ophef in de Tweede Kamer over de mogelijke benoeming van Teeven bij de Raad van State. NRC had gemeld dat Teeven door de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie was voorgedragen om per 1 april staatsraad te worden bij de afdeling advisering van de Raad van State. 

De oppositie was niet te spreken over de voordracht van Teeven en eiste opheldering van minister Plasterk. SP-leider Emile Roemer vond de voordracht 'schaamteloos'. 

Ook werd er een petitie gestart: 'Fred Teeven is ongeschikt als lid van Raad van State'. Die petitie is 8.814 keer ondertekend. 

'Niet op korte termijn'

Verantwoordelijk minister Plasterk liet toen aan de Kamer weten dat hij nog niemand had voorgedragen voor de functie en dat hij niet van plan was om dat op korte termijn te doen.  

Het ministerie wil niet reageren op de nieuwe opmerking van Teeven. "Over benoemingen doen wij geen uitspraken," laat een woordvoerder weten. 

​Meer op RTLNieuws.nl:

`